19 de set. 2016

Estimat setembre

            Quan arriba el setembre és inevitable haver d’aguantar la típica gentola que es queixa sistemàticament de tot i de tothom. Aquesta tropa d’éssers menyspreables és bastant fàcil d’identificar –són els mateixos que afronten cadascun dels cinquanta-dos dilluns de l’any esbufegant i amb cara d’amargats- i mereix ser combatuda amb la màxima contundència, perquè el setembre és, sense cap mena de dubte, el millor mes de tots.




            Per començar, el setembre significa el retorn a la normalitat. La rutina, ens agradi o no, ens caracteritza com a persones i és en ella on ens hauríem de sentir més còmodes. Per tant, maleït ploramiques, si ja no t’agradava el que feies abans de les vacances, és refotudament lògic que t’amarguis quan tornis de passar-te vint-i-tres dies seguits ajagut a la platja amb una cervesa a la mà i sense fotre res. Si vols canviar les coses, deixa de queixar-te i mou-te, plom!

            El setembre és sinònim de tornada a l’escola i això és sempre una notícia molt destacable. Els campus i casalets d’estiu estan molt bé per tres, quatre o, fins i tot, cinc setmanes, però quan els nens i nenes s’acosten als tres mesos de vacances, fins i tot els pares més enginyosos tenen problemes per mantenir-los entretinguts sense que emprenyin més de compte. No és casualitat, doncs, que el fenomen del Pokemon Go hagi irromput durant les vacances d’estiu.

            Durant el setembre reobren les universitats, les fàbriques ressusciten i tornen les corbates al mateix temps que les tronades camises de màniga curta s’endrecen als armaris d’on mai s’haurien d’haver despenjat; tornen els bons sopars de sempre, als llocs de sempre i amb els amics de sempre; s’acaba la tonteria i el postureig d’estiu i es dona la benvinguda a l’asserenada tardor de colors grocs.


            Per últim, i no menys important, durant el mes de setembre la nostra Costa Brava es deslliura dels seus amables invasors i torna a poder lluir la seva bellesa amb la màxima esplendor: platges netes, postes de sol de llibre, cales desertes i mar novament serè. Per mi sempre seràs un mes especial. 


JOSEP ROCHÉS RIBAS

Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada