6 d’oct. 2011

"Si vius cada dia com si fos l'últim, algún dia tindràs raó"

Aquesta afirmació és, sens dubte, un dels ideals que va marcar la vida d'Steve Jobs, fins que ahir el seu cor va deixar de bategar a Califòrnia. Una gran pèrdua.

El fundador i líder de la famosa marca de la poma ens ha deixat, provocant una rellevant conmoció arreu del Planeta. Són moltes les personalitats que han lloat la seva tasca durant tots aquests anys. El seu llegat, no obstant, és i serà present a qualsevol racó de món, durant generacions i generacions.

No seré jo qui descrigui la seva meteòrica carrera que va començar en aquell il·lustre garatge, ja que de ben segur és coneguda per la majoria de vosaltres. El que sí m'agradaria fer és un petit homenatge a la personalitat i a l'actitut d'aquest gran home.

Steve Jobs ha viscut al límit. Sempre que l'he escoltat, les seves paraules m'han demostrat una autèntica i sincera passió en allò que volia transmetre. Passió per la seva feina, per la seva família, pels seus objectius, pels obstacles i per trobar maneres d'esquivar-los. Un visionari tenaç. Una ment prodigiosa, acompanyada d'una persona incansablement treballadora i constant.



Vull fer especial esment a un dels discursos que més m'ha marcat, als meus 20 anys. Parlo de les paraules que Steve Jobs va pronunciar davant de milers d'estudiants, a la Universitat d'Stanford (EUA), l'any 2005. Si mai l'heu escoltat, els 15 minuts que dura seran una gran inversió.

D'aquell discurs, n'he extret una frase, que és i serà una lliçó per a mi:
"De vegades la vida et colpeja el cap amb un maó; no perdeu la fe, estic convençut de que la única cosa que em va mantenir en marxa va ser el meu amor pel que feia. Heu de trobar què és allò que estimeu; el treball omplirà gran part de la vostre vida, i la única forma d'estar satisfet es fer allò que considereu un treball genial. Si encara no ho heu trobat, seguiu buscant. No us conformeu".

Ja aleshores, fa més de 6 anys, Jobs parlava obertament i sense por de la mort. Deia que el fet de saber que la mort l'esperava a prop, l'ha fet prendre les decisions més importants de la seva vida. Que la mort era el millor invent de la vida, un agent de canvi del tot necessari.

Aquesta situació l'ha fet aixecar cada matí de la seva vida qüestionant-se si, en cas que aquell fos l'últim dia de la seva vida, voldria fer allò que tenia previst per aquell dia. Aquesta actitut l'ha forjat com un lluitador i això l'ha convertit en un dels millors inventors de la història.

Els competidors han estat forts i les coses no han estat mai fàcils. No obstant, la seva persistència ha estat la clau de l'èxit i també ha fet feliços a centenars de milers de persones, entre les que m'incloc.

Avui tothom s'ha rendit als seus peus. I jo no puc ser menys. Moltes gràcies, Steve!





















JOSEP ROCHÉS RIBAS
Girona

2 comentaris:

  1. Bon article Roches, pero sense voler deixar de admirar de tot el que ha fet aquest home, cal destacar que mai s'arriba a dalt de tot per pasar per sobre de ningu, ni ell ni ningu. Cal destacar que fins ara molta gent sabia que era Apple, pero no Steve Jobs, i ara que es mort; tothom, sabent el motiu o no, el considera el seu deu. Realment caldria una reflexió.
    Però de veritat, aquest home no era algu corrent.

    ResponElimina
  2. "sense passar per sobre de ningu" volia dir.

    ResponElimina