23 de març 2012

Fins quan ha de durar la broma?

Aquesta pregunta, que gràcies a l'APM? ha fet cèlebres les paraules de Carod-Rovira, és la que em formulo molt sovint davant de les darreres decisions de la justícia esportiva espanyola. Però el que ha passat avui ja no té nom. És indigne.

M'acabo d'assabentar de la notícia: Pepe, el jugador del Reial Madrid que dimecres va dirigir-se a l'àrbitre principal, Sr. Paradas Romero, dient-li "Vaya atraco, hijo de puta" serà castigat amb dos partits de suspensió. D'altra banda, el tècnic de l'equip blanc, José Mourinho, haurà de seure un partit a la graderia per dir reiteradament Filho de puta a l'àrbitre (no crec que sigui necessària la traducció).



Aprofitant que en el seu dia vaig decidir estudiar la carrera dret, he intentat justificar el perquè d'aquesta decisió. Buscant al Codi Disciplinari de la Reial Federació Espanyola de Futbol per la temporada 2012-2012, he arribat a les INFRACCIONS GREUS I LES SEVES SANCIONS (Títol II, Capítol III).
L'article 94, titulat INSULTS, OFENSES VERBALS I ACTITUTS INJURIOSES estableix, literalment, el següent:
Insultar, ofendre o dirigir-se en termes o actituts injurioses a l'àrbitre principal, assistents, 4t. àrbitre, directius o autoritats esportives, llevat que constituexi falta més greu, es sancionarà amb la suspensió de 4 a 12 partits

No sé si és necessari fer més comentaris. No obstant, el més graciós de tot plegat, és que els responsables jurídics del Reial Madrid encara tindran la barra d'intentar apel·lar aquesta sanció. Els hauria de caure la cara de vergonya.

Malauradament, vivim en un país de pandereta, on les normes serveixen només per cobrir l'expedient. Sempre hi haurà el Jutge Únic de torn -per cert, ex-soci del R. Madrid- preparat per pixar-se a la cara de tots. I ens farà creure que plou!

Vergonya!


JOSEP ROCHÉS RIBAS
Girona




3 comentaris:

  1. Em fa gràcia tots aquests culés indignats. Quan en Piqué va ser expulsat contra l'Sporting i insulta vàries vegades a l'àrbitre fins el punt que en Xavi i un altre jugador se l'han d'emportar... 1 partit de sanció (el de la vermella).
    No, d'això no interessa parlar-ne.
    Ai, em sembla que primer hem d'arreglar el que tenim a casa i després parlar de la casa dels demés.

    ResponElimina
  2. Es cert q estem acostumats a veure la pols a casa dels altres, i no mirem la nostra. La diferencia q nosaltres l'hem de netejar i als altres els hi fan la feina. Ja diuen q qui no plora no mama. I quanta rao.

    Merce

    ResponElimina
  3. Primer de tot dir que Sanchez Arminio va denunciar a Piqué pel que va dir dels arbitres després del partit de l'Sporting, cosa que sembla no farà amb Pepe, que va dir Vaya atraco h.... Cristiano ronaldo que va dir en repedides ocasions Vaya atraco, Vaya atraco... Amb Mourinho que li va dir Filho de...Amb Sergio Ramos que li va dir que ell solet sabia carregat el partit i que era un caradura; i com aquestes mil més osigui que bàsicament per cada una que el Barça pugui tenir el Madrid en té 10 i tot i així volen fer creure que ells són les víctimes quan en realitat són uns demagogs i uns hipòcrites que pretenen desprestigiar les victòries dels altres.
    I per cert can Barça està molt arreglat, així ho demostren els títols i els aficionats de les altres aficions que no ens reben amb crits de ese portugués hijo...es; per això ens permetem el luxe de opinar sobre toto allò que ens afecta directament.

    ResponElimina